АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В ТУИТЪР: РУСИЯ НАХЛУВА В ПАРИЖ? НЕ, ТОВА Е ФРЕНСКАТА ПОЛИЦИЯ СРЕЩУ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД

Бронирана техника по улиците на Париж Кадър: Туитър
14.02.2022 / 12:46

Убийствени коментари заляха социалните мрежи заради полицейското насилие в Париж по време на протестите на т.нар. "Конвой на свободата" в събота. В протестите срещу ограничителни ковид мерки в цяла Франция са участвали общо 32 000 души, над 7500 от които са излезли по улиците на Париж. Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестите, а видеа в социалните мрежи показват кадри на полицейско насилие.

"Срам за диктатурата в Салвадор! О, не. Това се случва в Париж? Париж е атакуван от руски войски? О, не, това са френски полицаи срещу своя собствен народ, който обеднява все повече и повече. Но еврото ще оправи нещата, нали?", пише потребител под никнейма Grand Angle Crypto.

Друг потребител пък публикува кадри как група полицаи се нахвърлят с палки върху мирен минувач, който с нищо не ги провокира.

На друго видео се вижда как полицията атакува протестиращите със сълзотворен газ.

Протестиращите призоваха за отмяна на ваксинационните пропуски, които са задължителни в страната за достъп до кафенетата и музеите, както и за пътувания на дълги разстояния. По време на протестите са задържани десетки граждани, наложени са стотици глоби за нарушаване на обществения ред.

Около 7000 полицаи са били мобилизирани във френската столица. Протестът демонстрира солидарност и подкрепа за стачкуващите канадски шофьори, които блокираха столицата Отава и редица възлови транспортни точки в страната.

Първоначално техният протест започна срещу изискването на задължителна ваксинация на шофьорите, влизащи от Канада в САЩ, но постепенно прерасна в масово недоволство срещу противоепидемичната политика на правителството.

От френската столица "Конвоят на свободата" се насочи към Брюксел, където полицията е вдигната по тревога.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев