АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТУЛСИ ГАБАРД: БАЙДЪН ИСКА РУСИЯ ДА НАПАДНЕ УКРАЙНА

Тулси Габард
14.02.2022 / 08:44

Президентът Джо Байдън и неговите съюзници от НАТО биха могли лесно да предотвратят войната в Украйна, но биха предпочели да Русия да нахлуе на територията на техния съюзник, за да оправдае суровите санкции срещу Москва и да стимулира студена война за печелене на пари, каза бившата конгресменка на САЩ Тулси Габард в петък в интервю за Fox News за Тъкър Карлсън.

Габард, която е ветеран от войната в Ирак, който се кандидатира неуспешно за номинацията на Демократическата партия за президент през 2020 г., направи своите коментари, докато администрацията на Байдън и американските медии продължаваха да алармират за вероятно „неизбежна“ руска атака срещу Украйна.

„Това укрепва тази студена война“, каза тя в интервюто.

"САЩ и техните съюзници биха могли да предотвратят въоръжен конфликт, като обещаят, че на Украйна няма да и бъде позволено да се присъедини към НАТО", каза Габард.

"Много, много малко вероятно е" Киев някога да бъде одобрен за член на НАТО, така че отказът да се обещае това, което вече е реалност, показва, че лидерите на алианса не искат мир, добави демократката от Хавай.

Военно-индустриалният комплекс е този, който печели от това. Те ясно контролират администрацията на Байдън. Военолюбци и от двете партии във Вашингтон разпалват тези напрежения, смята още тя.

През декември миналата година Русия изпрати предложения за сигурност във Вашингтон – сред които блокиране на членството на Украйна в НАТО, но държавният секретар на САЩ Антони Блинкен каза, че алиансът ще запази политиката си на отворени врати.

„Защо сме в това положение тогава, ако отговорът на това и предотвратяването на тази война е много ясен като бял ден?“ — попита Габард.

„И наистина, това само насочва към едно заключение, което виждам, а именно, те всъщност искат Русия да нахлуе в Украйна", каза тя.

Нахлуването в Украйна би дало на Байдън „ясно извинение да отиде и да наложи драконовски санкции, които са съвременна обсада срещу Русия и руския народ“, каза Габард.

Резултатът би бил „заключване в нова студена война“.

„Военно-промишленият комплекс започва да печели един тон повече пари, отколкото са били в борбата срещу Ал Кайда или в производството на оръжия за Ал Кайда“, каза Габард.

„И кой плаща цената? Американският народ плаща цената, украинският народ плаща цената, руският народ плаща цената", категорична бе тя.

"Това подкопава собствената ни национална сигурност, но военно-индустриалният комплекс, който контролира толкова много от нашите политици, печели и те бягат към банката", продължи още неуспялата кандидат-президентка на демократтие.

САЩ отрекоха нарочно да въоръжават радикални ислямисти, но изследователи съобщават за случаи на модерни американски оръжия, попадащи в ръцете на бойци, свързани с Ал Кайда и Ислямска държава (ИД, бивша ИДИЛ).

Габард беше виден глас срещу войните на Америка и интервенциите за смяна на режими. Американските медии до голяма степен отхвърлиха аргументите й; Daily Beast нарече последните й коментари „изкривената теория на Тулси“.

Бившият депутат по-рано тази седмица каза, че "подпалвачите на войната" твърдят, че САЩ трябва да защитават Украйна като демокрация - като същевременно подкрепят такива антидемократични действия в Киев като затваряне на критични телевизионни станции и затваряне на лидер на опозиционната партия.

В петък тя посочи, че лидерите на САЩ дори не са аргументирали защо американският народ трябва да иска Украйна да се присъедини към НАТО.

„Трудно ми е да видя как президентът Байдън или някой друг може да каже с честно лице: „Ние защитаваме демокрацията“, каза Габард пред Карлсън.

„И причината е, че нашето собствено правителство публично подкрепи тези авторитарни действия на украинския президент за закриване на собствената им политическа опозиция… Това звучи познато за някои от нещата, които за съжаление виждаме да се разиграват точно тук, у дома", продължи тя.

Русия отрече, че възнамерява да атакува Украйна, докато Белият дом заяви в петък, че инвазия може да започне „по всяко време“. Западните страни обвиняват Русия в струпване на войски и военна техника в опасна близост до границите на Украйна от миналата есен. Москва отрече да е отправяла заплахи към Киев и обвини Запада за ескалацията на напрежението.

Превод: СМ

https://pogled.info/svetoven/tulsi-gabard-baidan-iska-rusiya-da-napadne-ukraina.139234

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев