АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОРНЕЛИЯ НИНОВА: КАШАТА С ЯЗОВИРИТЕ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА, КОЯТО СЪМ ВИЖДАЛА

Корнелия Нинова
11.02.2022 / 14:34

Кашата с язовирите е най-голямата, която съм виждала през живота си, а аз съм виждала доста. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова в Народното събрание в отговор на депутатски въпрос.

По думите й в продължение на пет години различни служби и контролни органи са си прехвърляли отговорността за строежа на язовир „Огоста” чрез непрекъснато увеличаване на средствата, необходими за ремонт, но досега нищо не е свършено.

„Язовир „Огоста” е собственост на Министерството на земеделието. Прехвърля се част на ДКК. Дружество „Монтажи” предоставя план, според който ще са необходими 7 милиона лева за ремонта на съоръжението. Експертният съвет към ДКК, който оценява тези процедури, решава, че проектът не отговаря на изискванията за ремонтни работи. „Монтажи” представят нов план, в който сметката е увеличена на 12 милиона лева за строежа. Експертният съвет отново не го одобрява. До този момент ремонт не е започнал, въпреки всички тези процедури”, обясни Нинова.

Тя добави още, че именно това е една от причините да бъде освободен целия съвет на директорите в ДКК.

„Ще сложа ред в компанията. Не може да се прехвърля отговорността постоянно и да се стига накрая до колективна безотговорност”, коментира още тя.

Вицепремиерът добави, че не приема критика към сегашното управление за хаоса с язовирите.

„Опитваме се да се справим с това, което сме заварили. Не е вярно и, че няма приоритизиране на язовирите”, каза Нинова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев