АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ НА ОТАВА ИСКА ПОМОЩ ОТ ФЕДЕРАЛНИТЕ ВЛАСТИ - ПРОТЕСТЪТ Е ПОД ПРОЗОРЦИТЕ НА ТРЮДО

Протест срещу зеления сертификат в Канада Снимка: АФП, архив
08.02.2022 / 08:45

Кметът на канадската столица Отава Джим Уотсън призова федералните власти за помощ, за да се сложи край на протеста на шофьорите на камиони срещу санитарните ограничения, въведени заради пандемията. Протестът в Отава продължава вече 10-и ден, предаде Франс прес. Протестиращите са пред парламента и под прозорците на канцеларията на премиера Джъстин Трюдо. Между 400 и 500 камиона все още блокират центъра. Според кмета на Отава ситуацията е извън контрол.

В града остават блокирани някои пътни артерии, магазините са затворени, а протестиращите са си устроили импровизирани лагери.

Премиерът Джъстин Трюдо пък заяви, че протестът трябва да престане. Той разкритикува тактиките на демонстрантите и припомни, че Канада е преминала през пандемията, като е била единна и малцина протестиращи не дават представа какви са канадците.

Канадците спазват до голяма степен мерките срещу Ковид-19, а 79 процента от подходящото за ваксинация население е с по две дози от ваксините срещу Ковид-19. Но неотдавнашни допитвания показват, че сред хората нараства фрустрацията от рестрикциите.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев