АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПУТИН И МАКРОН ЗАПОЧНАХА ТРУДНИ ПРЕГОВОРИ, НО СИ ГОВОРЯТ НА „ТИ“

Президентът на РФ Владимир Путин и Емануел Макрон
07.02.2022 / 21:33

Френският президент Еманюел Макрон се срещна в Москва с руския си колега Владимир Путин, за да намали напрежението около Украйна и риска от изостряне на отношенията между НАТО и Русия. "Сигурността в Европа е въпрос от обща загриженост за Москва и Париж. Бих искал да ти благодаря, че Франция неизменно взема най-активното участие в разработването на фундаментални решения в тази област“, обърна се Путин към своя гост на "ти" още в начаото на срещата.

"Символично е, че се срещаме днес, защото точно преди 30 години бе подписан фундаментален документ – споразумение за специални отношения между Русия и Франция“, подчерта руският президент. „Виждам колко усилия полагат сегашното ръководство на Франция и лично президентът на Франция за разрешаване на кризата, свързана с осигуряването на еднаква сигурност в Европа в сериозна историческа перспектива, и за решаване на въпроси, които са тясно свързани с първата част - разрешаването на вътрешноукраинската криза в източната част на страната“, каза в приветствието си Путин.

"Мисля, че диалогът сега е по-актуален от всякога. Този диалог е необходим: само той ще гарантира сигурност и стабилност на европейския континент", отвърна Макрон. Френският лидер каза, че "сега има критична ситуация в Европа" и подчерта, че всички страни "трябва да се държат отговорно".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев