АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОДЪЛЖАВА ПРИСЪСТВЕНОТО ОБУЧЕНИЕ ЗА НАЧАЛНИЯ ЕТАП, ОТ 5 ДО 12 КЛАС ЩЕ УЧАТ НА РОТАЦИЯ

Ученик
04.02.2022 / 13:47

От понеделник, 7 февруари, продължава присъственото обучение, без ротация, на учениците от началния етап и децата в Центровете за специална образователна подкрепа в област Сливен. Учениците от 5 до 12 клас ще учат присъствено или онлайн на ежеседмичен ротационен принцип. От 7 до 11 февруари присъствено ще е обучението за паралелките в 5, 7, 10 и 12 клас. От 14 до 18 февруари присъствено ще учат паралелките в 6, 8, 9 и 11 клас. Дейностите в Центровете за подкрепа на личностното развитие ще се осъществяват онлайн, съобщиха от областната администрация.

Присъственото обучение ще се осъществява след изследване на учениците, педагогическия и непедагогическия персонал. От РУО информираха, че са осигурени достатъчни количества от неинвазивни антигенни тестове и няма да има затруднения при изследванията.

Продължаването на присъственото обучение в началния етап и ежеседмичната ротация при по-големите ученици бе взето на извънредно, неприсъствено заседание на Областния кризисен щаб на 3 февруари. То е съобразено с Националния оперативен план за справяне с епидемията от COVID – 19 и предвидената в него ІІІ фаза, в която се намира към момента област Сливен. Мерките са съгласувани с РУО. Те влизат в сила със заповед на директора на РЗИ.

От края на тази седмица започват областните кръгове на ученическите олимпиади в Сливенска област. От РУО уточниха, че участието в тях ще се допуска след тестване или представяне на зелен сертификат за ваксиниране, преболедуване или негативен резултат от извършено лабораторно изследване.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев