АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕМИЕРЪТ ОТГОВАРЯ НА ДЕПУТАТСКИ ВЪПРОСИ

 Кирил Петков
04.02.2022 / 08:48

Народното събрание ще проведе блиц контрол и редовен парламентарен контрол. Премиерът Кирил Петков и неговите заместници ще отговарят на актуални въпроси. В рамките на редовния контрол на въпроси ще отговарят вицепремиерите Асен Василев, Корнелия Нинова и Гроздан Караджов и още 7 министри.

Съгласно Правилника на 47-ото Народно събрание блиц контролът на министър-председателя и заместниците му се провежда всеки първи петък на месеца от 9 ч.

Веднага след него е предвиден редовен парламентарен контрол, който ще започне с разискване по питане на ГЕРБ към военния министър Стефан Янев за ролята на министерството на отбраната по опазване на държавната граница и поддържане на защитната инфраструктура.

На най-много въпроси на депутати - общо 13, ще отговаря вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов.

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев ще информира колко са раздадените допълнителни възнаграждения на служителите в Националната агенция по приходите за миналата година.

Здравният министър Асена Сербезова ще отговаря на въпроси за национална детска болница и за електронната здравно-осигурителна система.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев