АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОФИЦИАЛНО: СЪЗДАВА СЕ МИНИСТЕРСТВО НА ЕЛЕКТРОННОТО УПРАВЛЕНИЕ

Божидар Божанов
02.02.2022 / 16:53

Създава се ново министерство у нас - Министерството на електронното управление. Това решиха министрите на правителственото си заседание.

За целта те одобриха Устройствен правилник на новото ведомство. С него се определят правомощията на министъра на електронното управление, организацията, дейността, функциите и числеността на персонала на Министерството на електронното управление и на неговите организационни структури и административни звена.

Устройственият правилник отразява действащата нормативна рамка преди закриване на Държавна агенция „Електронно управление“.

Създават се базовите условия за изграждането на необходимата администрация, подпомагаща дейността на министъра на електронното управление и подкрепяща го при реализирането на политики в областта на електронното управление.

Ще се осигурят първоначално необходимите ресурси - материални, човешки и технически, организационни - за постигането на заложените цели и приоритети в областта на развитието на електронното управление, съобщават от правителствената пресслужба.

Министър в новото министерство ще бъде Божидар Божанов. Той е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има опит в изграждането на електронното управление, като в ролята си на експерт е участвал в подготовката на законови изменения и стратегически документи.

Член е на Изпълнителния съвет на “Да, България!” и на тематичната работна група за електронно управление и административна реформа. Завършил “Голдсмитс колидж”, част от Лондонския университет.

Роден е в Бургас, израснал е в Димитровград и е живял в София и Амстердам. Народен представител в 47-ото Народно събрание, избран от листата на “Демократична България” в 26-и МИР София-област.

В края на миналата година Божанов заяви, че това, с което ще започне работа новото министерство, е електронната идентификация, така че максимално бързо всеки български гражданин, да може да получи средство, с което да използва електронни услуги.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев