АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЪТИЩАТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН СА ПРОХОДИМИ, ЗАСЕГА НЯМА ОГРАНИЧЕНИЯ

Републиканските пътища в Сливенска област са проходими при зимни условия
02.02.2022 / 14:18

Републиканските пътища в Сливенска област са проходими при зимни условия, съобщиха от областната администрация. По данни на Областното пътно управление, към момента няма наложени ограничения.

В почти цялата област вали сняг. В равнинните райони температурите са над 0 градуса и снежна покривка не се задържа върху настилките. В планинските части е натрупана снежна покривка, пътищата са заснежени. През Котленския проход и прохода „Вратник“ трябва да се преминава с повишено внимание, тъй като валежът е по-обилен и продължава, има киша.

Работата за обработка на пътищата е започнала още през нощта. Почистването в някои райони продължава и в момента. Сливенският участък на автомагистрала „Тракия“ също е обработен. От Областното пътно управление са организирани регулярни обходи в рисковите участъци на републиканската пътна мрежа.

По данни на метеоролозите, снеговалежът ще продължи до към 23 часа. С утихването му се очаква температурите да паднат. Почистването и обработката на пътищата ще продължи. Движението с моторни превозни средства трябва да се осъществява с повишено внимание, при зимни условия и зимно оборудване на автомобилите. Препоръчително е по възможност да се ограничат пътуванията.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев