АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТИ НА ОТСТРАНЕНИ ОТ РАБОТА НЕВАКСИНИРАНИ МЕДИЦИ В ГЪРЦИЯ

В Гърция се провеждат протести на медици Снимка: архив
02.02.2022 / 12:03

В Гърция се провеждат протести на медици, които са отстранени от работа, защото не са ваксинирани. Директори на болници предупреждават, че ще останат без персонал на фона на ново повишение в броя на заразените.

По решение на правителството неваксинираните медици, които сега са в неплатен безсрочен отпуск, ще бъдат уволнени от месец март.

В същото време освобождават здравни работници в държавните болници без бустерна доза. Управителите на болниците изказаха загриженост пред медиите, че остават без специалисти не само в Covid отделенията, но и във всички сектори на болнична помощ. Мобилизираните частни лекари не могат да решат проблема с необходимите медици, категорични са от здравните заведения.

От синдиката на работещите в държавните болници съобщават, че над 3 хиляди специалисти в момента са в болнични и карантина.

Опозицията поиска спешно и изслушване пред парламента на здравния министър Танос Плеврис.Депутати от опозицията предлагат неваксинираните медици да се върнат на работа, като към тях се приложи същото изискване както в други сектори - задължителни три теста на седмица.

От опозиционните партии изказаха съмнения, че правителството се стреми умишлено да обезсили възможностите на държавните болници, за да финансира частните клиники.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев