АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЦОНЧО ГАНЕВ: БЮДЖЕТЪТ Е ИЗКРИВЕН И ПРОДЪЛЖАВА ПОЛИТИКИ НА ГЕРБ

Цончо Ганев
01.02.2022 / 13:28

"Рамката на Бюджет 2022 показва едно нещо - промяна няма и не е заложена, очакваме след няколко месеца да се внесе нова актуализация. Що за политика е тази, която внася бюджет през февруари и ще иска планувана актуализация след няколко месеца. Дори имаме продължаване на политиките на ГЕРБ".

Това коментира пред БНР Цончо Ганев, депутат от партия "Възраждане", зам.-председател на Народното събрание, член на бюджетната комисия.

По думите му "не може да се залагат капиталови разходи от над 8 млрд. лева и да се каже, че тези пари ще се изразходват".

"Няма подготвени документи, няма проведени тръжни процедури, за да може такива пари да бъдат похарчени. Бялото е бяло, а не черно. Когато заложиш 8 млрд. лева, знаеш, че минимум 5 млрд. лева ще са ти буфер, който в последствие ще изразходваш, както изразходваше Борисов. Това не е промяна".

В предаването "12+3" Ганев нарече бюджета "изкривен" и посочи, че има разминаване между обещания и реалности.

"Няма как да подкрепим бюджет, за който от сега се знае, че след два месеца ще бъде актуализиран... Има голяма част от българското общество, която се бори за финансовото си оцеляване, затова внесохме като предложение да се премахне ДДС върху малката потребителска кошница, върху горивата, върху водата, върху лекарствата. Това е реалната помощ, която може да се окаже".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев