АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БРОЯТ НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА КЕВР Е НАМАЛЕН ОТ 9 НА 5

КЕВР
01.02.2022 / 11:18

Промените в Закона за енергетиката, с които броят на членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране се намалява от 9 на 5 души, беше обнародван в Държавен вестник. Така се прекратяват мандатите на двама от членовете - на този с юридически стаж и на комисаря със стаж в областта на икономиката.

След жребий в парламентарната енергийна комисия мандатите на двама от членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране, чийто мандат не е изтекъл, бяха прекратени. Това са Владко Владимиров и Георги Златев. Също от днес с обнародването на закона за енергетиката бяха прекратени мандатите и на юриста Ремзи Осман и икономиста Георги Добрев.

Членове на енергийния регулатор остават Александър Йорданов, който запази поста си след жребия, и двамата комисари, отговарящи за ВиК сектора - Димитър Кочков и Пенка Трендафилова.

До избора на нови председател и член на комисията, част от нея ще продължат да са Иван Иванов и Евгения Харитонова, които са с изтекъл мандат. За техните постове има предложени двама кандидати – заместник енергийният министър Станислав Иванов за председател и Благой Голубарев за член на комисията.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев