АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОНВОЯТ НА СВОБОДАТА БЛОКИРА ОТАВА, ЕВАКУИРАХА ПРЕМИЕРА ТРЮДО И СЕМЕЙСТВОТО МУ

Протести
30.01.2022 / 12:50

Към протестиращите канадски шофьори се присъединиха стотици техни колеги от Съединените щати. От полицията в Отава съобщиха, че очакват да пристигнат общо няколко хиляди камиона.

Към тях се присъединиха още хиляди демонстранти, ядосани не само от ограниченията заради коронавируса, но и като цяло от политиката на премиера Джъстин Трюдо и неговото правителство.

Самият Трюдо и семейството му бяха ескортирани от техния дом до неизвестно място, за да го предпазят от гнева на хората.

Организаторите на конвоя настояват, че спазват законите и възнамеряват да проведат мирен митинг в Отава този уикенд.

Мнозина обаче очакват, че конвоят може да се превърне в канадския еквивалент на щурма на Капитолия на 6 януари 2021г.

Български шофьори, живеещи в Канада, също ще се включат в протеста. Те се организират в социалните мрежи. На 29 януари, в допълнение към конвоя, протести ще има в Торонто и други големи градове в Канада. Българи съобщават че в конвоя вече се движат близо 80 000 камиона и бройката им непрекъснато се увеличава.

А междувременно GoFundMe замрази достъпа до повече от 4,7 милиона долара, събрани от конвоя, който сега върви през цялата страна към Отава в знак на протест срещу ваксинацията.

Искаме събраните средства да се изразходят прозрачно, затова ще се свържем с организатора, за да проверим тази информация“, каза говорител на компанията.

Към вторник следобед 61 100 души са дарили пари, според страницата на GoFundMe на „Конвой на свободата“.

През последните две седмици хилядни протести срещу задължителната ваксинация имаше в Париж, Амстердам, Брюксел и Германия.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев