АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАШКОВ: ПОЛИЦАИТЕ, ВЗЕЛИ УЧАСТИЕ В ПРОТЕСТА НА 12 ЯНУАРИ, ЗАСЛУЖАВАТ ПОКЛОН

Бойко Рашков
28.01.2022 / 13:20

"Създадохме необходимата организация, за да протече протестът така, че да няма вреди и телесни повреди нито на гражданите, нито на полицейските служители. По време на протеста полицията прояви изключително толерантно поведение към протестиращите. Полицаите, участващи на този ден, заслужават поклон". Това заяви от парламентарната трибуна министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в отговор на въпрос на народния представител Атанас Михнев относно агресивното поведение на протестиращи по време на протеста на 12.01.2022 г. и взетите от МВР мерки.

"Аз получих благодарствено съобщение от председателя на ПГ „Възраждане“, че полицейските служители проявиха невиждано досега търпение", допълни Рашков.

Той припомни, че през деня те са работили без щитове и други средства за защита, като по този начин са дали знак на протестиращите, че не са техни противници.

"Такова поведение ние не забелязвахме преди година или две, а действително беше констатирано наличието на агресивно настроени граждани сред протестиращите", каза още вътрешният министър.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев