АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЛАВРОВ: АКО ЗАВИСИ ОТ РУСИЯ, ВОЙНА НЯМА ДА ИМА

 Сергей Лавров
28.01.2022 / 11:49

Русия не е заинтересована от война, но и няма да позволи да бъдат пренебрегвани нейните интереси в сигурността, заяви днес външният министър Сергей Лавров в интервю за четирите най-големи руски радиостанции, предаде ТАСС.

„Ако зависи от Руската федерация, война няма да има. Ние войни не искаме, но и да погазват грубо нашите интереси, да игнорират нашите интереси няма да позволим“, подчерта той.

И отбеляза, че засега преговорите със САЩ и НАТО по въпросите на сигурността не са завършени: „Както знаете, американците и натовците повече от месец изучаваха нашите пределно прости предложения в проектодоговора с Вашингтон и споразуменията със Северноатлантическия алианс, а получихме едва завчера отговори, които в западен стил са до голяма степен неясно, но там има рационални зрънца по второстепенните въпроси“.

Той уточни, че тези „второстепенни въпроси“ на определени етапи са имали голяма важност. Става дума за проблема с ракетите със среден и малък обсег, който възникна след излизането на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев