АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЛИЗАТ В СИЛА ПО-СТРОГИ COVID МЕРКИ ЗА ЗАВЕДЕНИЯ И НОЩНИ КЛУБОВЕ В СТОЛИЦАТА

Заведение
27.01.2022 / 08:42

От днес са в сила по-строги противоепидемични мерки за заведенията и нощните клубове в столицата. Ограниченията влизат в сила по решение на местните власти по места в зависимост от нивата на заболеваемост.

Новите противоепидемични мерки в София за пореден път засягат заведенията с изискванията за 50% капацитет. Работно време до 22 ч. и зелен сертификат, като на практика затварят нощните клубове и дискотеки. Проверките на здравните власти започнаха още през изминалата нощ, а от тази вечер ще се налагат и глоби.

От бранша вече заявиха, че ще бойкотират мерките, без да спазват наложените ограничения, а глобите ще обжалват в съда. Двете браншови организации ще подадат сигнал до омбудсмана и Комисията за борба с дискриминацията, заради дискриминационните мерки, които се налагат само в тази сфера.

Собствениците на заведения посочват още, че не намират логика, точно браншът им, където 80 на сто от заетите са със зелен сертификат да се затваря като оставя хиляди без работа и доходи. Новите мерки се налагат, защото столицата вече е преминала в третия етап по новия план за справяне с пандемията.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев