АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕПУТАТИТЕ ОТ ПП "ВЪЗРАЖДАНЕ" ВЛЯЗОХА В ПАРЛАМЕНТА БЕЗ ДА ПОКАЗВАТ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ

Без зелен сертификат
26.01.2022 / 10:29

Без да показват изисквания от началото на седмицата зелен сертификат влязоха в Народното събрание днес депутатите от ПП „Възраждане“. Решението бе взето на заседание на парламентарната група късно снощи. „Влязохме на работа както всеки друг ден. По принцип още когато беше гласувано това решение, беше ясно, че няма механизъм, по който ние можем да бъдем спрени“, обясни старозагорският депутат от ПП „Възраждане“ Искра Михайлова.

„Ние протестирахме още преди бъде въведен зеления сертификат“, припомни тя

"Ние смятаме, че това е дискриминационна, ограничаваща мярка, която първо започна да бъде въвеждана на едни места, на други да не бъде. Второ чрез този зелен сертификат буквално ограничаваме достъпа на хората до работните им места и до образование. И аз не знам кой в един момент ще понесе последствията от щетите, които той нанесе", допълни Искра Михайлова.

Тя потвърди отново и позицията на ПП "Възраждане", че ваксинацията е доброволен акт и не бива от него да произтичат права или задължения. "Нямаме против никой, който е взел своя информиран избор да бъде ваксиниран или пък това му е било наложено от някакви обстоятелства"

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев