АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИКОЛАЙ ДЕНКОВ: ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО РЕШАВА ЗА ЗАТВАРЯНЕ НА УЧИЛИЩАТА

Николай Денков
19.01.2022 / 10:00

Основният фактор за допълнителните почивни дни между сроковете са сигналите, които се получават, че учениците са уморени и имат нужда от почивка, заедно с учителите. Това обясни пред Нова телевизия министърът на образованието акад. Николай Денков, който вчера предложи 5-дневна междусрочна ваканция – от 31 януари до 4 февруари.

„Здравните мерки се вземат от Здравното министерство. Ако то реши, че трябва да затвори училищата по-рано - ще го направи. Това е тяхно право, за да запазят здравето”, уточни той.

Денков посочи, че ситуацията със заразените ученици е различна, затова се акцентира на локалния подход. „Средно за страната карантинираните учители са 3,6%. В Благоевград са 8,5%, а в Търговище - 1,08%. Разликата е осем пъти. При карантинираните ученици - средно за страната процентът е 2,58. В Бургас са почти 5%. В Търговище са 0,5%”, каза министърът.

Той обяви, че учениците могат да бъдат оформени в електронна среда, при настоящата ситуация. Няма заповед да бъдат изпитвани присъствено, подчерта той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев