АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЦАЦАРОВ ПОИСКА ОТ ПРОКУРАТУРАТА ДА ГО ПРОВЕРИ

Сотир Цацаров
17.01.2022 / 18:57

Сотир Цацаров, който днес депозира оставката си като председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), поиска от прокуратурата да го провери.

Повод са думите на премиера Кирил Петков, че след решението да отнеме допуска за класифицирана информация на Цацаров, ДАНС трябва да реши дали има основание да бъде сезирано и държавното обвинение.

Без да влиза в конкретика за причината бившият главен прокурор да остане без допуск до информация с гриф "Строго секретно", вчера Петков коментира, че има последствия от изнесената от Цацаров класифицирана информация и случаят вероятно ще бъде предаден на прокуратурата.

Изпреварващо Сотир Цацаров иска от институцията, която ръководи близо 7 години, да провери публично заявените твърдения на Кирил Петков за евентуално негово престъпно поведение.

Подалият оставка председател на Антикорупционната комисия уведомява и прокуратурата, че е обжалвал пред Държавната комисия по сигурността на информация акта на ДАНС, с който беше отнет допуска му до класифицирана информация.

Ако ДКСИ потвърди решението на Агенцията, Сотир Цацаров може да обжалва пред Върховния административен съд, чието решение ще е окончателно.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев