АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕМИЕРЪТ: ЦАЦАРОВ СЕ ПРОВЕРЯВА ОТ ДАНС, ОТНЕТ МУ Е ДОСТЪПА ДО КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ

Сотир Цацаров
14.01.2022 / 12:41

Шефът на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров е с отнет достъп до класифицирана информация, съобщи пред bTV премиерът Кирил Петков. Той предположи, че оставката на Цацаров от вчера и това, че му се отнема правото да получава класифицирана информация днес, е съпвадение. "В противен случай той е знаел предварително", заключи Петков, като уточни, че достъпът на Цацаров е отнет вследствие на контрол за надеждност. Срещу шефа на КПКОНПИ се води и разследване от ДАНС

Вчера Сотир Цацаров изненадващо обяви, че ще напусне поста си до 1 март. "Ще поискам да бъда освободен от тази длъжност, считано от 1 март, до когато ще внеса в Народното събрание годишния отчет за работата на Комисията. Фактите и цифрите в този отчет ще говорят повече от празните политическите декларации и обвинения. Разбира се, ще обявя ясно и мотивите за оставката си", коментира той.

Бившият главен прокурор Цацаров оглави КПКОНПИ на 11 декември 2019 г. Мястото му в съдебната система обаче по закон се пази. Така че след 1 март Цацаров може да бъде възстановен като прокурор във Върховната касационна прокуратура.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев