АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕОРГИ ГЬОКОВ: НЯМА ПЕНСИОНЕР С ПЕНСИЯ, ПО-НИСКА ОТ ДЕКЕМВРИЙСКАТА

Георги Гьоков
13.01.2022 / 10:54

Няма пенсионер с пенсия, по-ниска от декемврийската, увери социалният министър Георги Гьоков в Народното събрание. Депутатите от ГЕРБ поискаха неговото изслушване във връзка с преизчисляването на пенсиите.

"Създаденото напрежение, не е само от това, че са получили с няколко лева по-ниско плащане, а и за това, че при преизчисляване на пенсиите им, подходът е несправедлив, без да се отчита индивидуалният принос към осигурителната система. И аз няма как да разсея това усещане, защото последствията от тези решения, включително и увеличаването на минималната пенсия с 23.3% и достигането й до 370 лева доведоха до това над половината пенсионери в България да получават минималната пенсия" - заяви Георги Гьоков.

Социалният министър подчерта, че през февруари ще се получат сумите за януари с Covid добавки, а добавката от 60 лева ще остане до месец юни. От средата на годината ще има ново увеличение, обеща Георги Гьоков:

"На база предварителна отчетна информация, пенсиите следва да бъдат увеличени с минимум 6.1%. Наред с това в коалиционното споразумение на управляващата коалиция е предвиден в 6-месечен срок да бъде извършен анализ на пенсионна

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев