АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

„ВЪЗРАЖДАНЕ”: ПРОТЕСТЪТ НЕ Е ПРЕДИЗВИКАЛ РАЗМИРИЦИ И МНОГО ТЕЖКИ ПРОБЛЕМИ

Цончо Ганев
13.01.2022 / 08:56

„По никакъв начин не може да се каже, че протестът срещу зелените сертификати е предизвикал размирици и много тежки проблеми”. Това заяви зам.-председателят на „Възраждане” Цончо Ганев в студиото на „Здравей, България”.

„Полицията никога не може да е мила, тя все пак е силова организация. Истината е, че полицията беше изключително коректна, изключително добронамерена, в голяма част от времето, включително и любезна. В качеството си на зам.-председател на „Възраждане” благодаря на Бойко Рашков, на главния секретар на МВР, който беше на място. Мисля, че на фона на цялото напрежение в обществото и на протеста, полицията направи възможното то да не ескалира”, добави той.

Ганев посочи, че от парламентарната трибуна „Възраждане” преди две седмици са призовали да се направи работна комисия на паритетен принцип в парламента. Отделно пък здравният министър да направи работна група. Ако това е било изпълнено, е нямало да се стига до протеста.

„Ние призовахме правителството да направи така, че да започне да се слуша и другата страна. Никой не може да отрече, че в нашето общество има хора, аз съм от тях, които не вярват в силата и ефективността на прилаганите мерки”, добави зам.-председателят на „Възраждане”.

Той засегна информацията за ваксинирани депутати от партията му. Припомни свикана от „Възраждане” пресконференция три дни, след като станали депутати. „В нея обявихме и казахме, че не сме против хората, които искат да се ваксинират. Но това не значи права и задължения на другите. Тогава дори допълнихме, че в нашата група има ваксинирани. Не е новина, че имаме имунизирани”, уточни Ганев.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев