АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕПУТАТКА ОТ "ВЪЗРАЖДАНЕ": НАШИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ БЯХА БЛЪСКАНИ, БУТАНИ И УДРЯНИ

Елена Гунчева
12.01.2022 / 18:31

В момента българският народ използва правото си протест, за да каже какво мисли на управляващите, защото този зелен сертификат е незаконен. Tова коментира на въпрос на "Труд" адвокат Елена Гунчева, която е депутат от „Възраждане“, по повод ескалацията на провеждащия се и в момента протест срещу зелените сертификати.

"Нас в момента ни обвиняват, че незаконно сме пред Народното събрание, но това е мястото българският народ да има свои народни представители и българският народ управлява тази държава. Този зелен сертификат, това ограничение, накара хиляди хора да дойдат тук и да защитят правата си", каза Гунчева.

На въпрос дали има сигнали на протестиращи за упражнено полицейско насилие тя отговори: "Ние с очите си преди малко през тези прозорци видяхме насилие. Видяхме насилие и срещу народните представители от „Възраждане“. Наши народни представители бяха блъскани, бутани и удряни преди малко".

При безредиците, които възникнаха малко след 13 часа пред сградата на Народното събрание, пострада и депутатът Ангел Георгиев. При опит да влезе, той бе хванат от трима униформени, които започнаха го блъскат и влачат далеч от вратите на парламента.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев