АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТОТИНА ДУШИ СА БИЛИ ПОКАНЕНИ НА ПАРТИ НА ДАУНИНГ СТРИЙТ ПО ВРЕМЕ НА ЛОКДАУН

Борис Джонсън
11.01.2022 / 10:13

Около 100 души са били поканени на градинско парти на Даунинг стрийт по време на първия локдаун във Великобритания, съобщиха британски медии.

Свидетели са заявили пред Би Би Си, че премиерът Борис Джонсън и съпругата му са поканили гостите на 20 май 2020 година на принципа „сами си донесете напитките“. Борис Джонсън обаче отказа да потвърди, че е бил на събирането.

В имейл, видян от Ай Ти Ви, се казва, че са поканени хора на „напитка със социална дистанция на Даунинг стрийт 10 тази вечер". Това е станало в период, когато в Англия не бе позволено да се събират на открито повече от 6 души.

Лейбъристите в опозиция заявиха, че премиерът го очакват сериозни въпроси, ако се окаже, че е присъствал. От Даунинг стрийт отказаха коментар, отбелязвайки, че събирането, както и други партита, за които се твърди, че са се случили през 2020 година, са част от започнало разследване.

За събирането на 20 май за първи път бе споменато в блога на бившия първи съветник на Борис Джонсън – Доминик Къмингс. В същия ден тогавашният министър на културата Оливър Даудън е обявил на брифинг, че има 363 жертви за последното денонощие, и е казал на хората следното:

„Можете да се срещате само с един човек извън вашето домакинство на открито на два метра разстояние“. Двама свидетели са потвърдили пред Би Би Си, че Джонсън и съпругата му Кери са били на градинското парти.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев