АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАДЪРЖАХА ОТНОВО ДЖОКОВИЧ В АВСТРАЛИЯ В ОПИТ ДА ГО ДЕПОРТИРАТ

Новак Джокович
10.01.2022 / 11:26

Новак Джокович е бил арестуван отново, малко след като спечели съдебното дело за анулираната му виза. Бащата на световния номер едно Сърджан Джокович е съобщил за случващото се в Австралия, съобщава "Дейли Мейл".

Според сръбски медии, пред които е говорил бащата на тенисиста, повторният арест на сина му е опит на австралийските власти все пак да го депортират, въпреки решението на съда само преди няколко часа.

Припомняме, че Новак Джокович спечели делото за депортацията си. Така тенисистът ще може да играе в турнира от Големия шлем. Съдът отхвърли решението на имиграционните власти, че спортистът не е покривал здравните изисквания за влизане в страната. Според тях всички чуждестранни граждани трябва да имат завършен цикъл на ваксинация срещу COVID-19. Именно поради тази причина му бе отказана и виза.

Заседанието се проведе онлайн, като самият 9-кратен шампион на Откритото първенство на Австралия се присъедини в края му. За целта той трябваше да напусне хотела, в който беше изолиран при пристигането си в Австралия.

http://epicenter.bg

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев