АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА КАЗАХСТАН НАРЕДИ ДА СЕ СТРЕЛЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, БЛАГОДАРИ НА ПУТИН ЗА ПОМОЩТА

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев
07.01.2022 / 13:47

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев издаде заповед за откриване на огън по терористите без предупреждение по време на обръщение към нацията. Президентът също така заяви, че казахстанските власти нямат намерение да преговарят с терористи. "В чужбина се отправят призиви към страните да преговарят за мирно разрешаване на проблемите. Пълна глупост! Какви преговори могат да се водят с престъпници, с убийци? Имаме си работа с въоръжени и обучени бандити", каза Токаев.

Казахският лидер каза, че главният град на републиката е бил нападнат от 20 000 бандити и изказа "специални благодарности" на Путин за изпращането на войски.

По време на размириците в Казахстан са пострадали около 519 търговски обекта, ресторанти, транспортни съоръжения, както и банкомати, се казва в изявление на Националната предприемаческа камара.

"Щети са нанесени главно на предприятия в търговията, ресторантьорството, транспорта, услугите и финансовия сектор (особено на банкомати)", се казва в доклада.

В Казахстан вече пристигат миротворци от силите на ОДКС. Група от над 70 самолета "Ил-76" и пет самолета "Ан-124" денонощно доставя части от руския контингент на силите на ОДКС в Казахстан, съобщи генерал-майор Игор Конашенков, официален представител на руското Министерство на отбраната.

Източник: "Епицентър"

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев