АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

„ВЪЗРАЖДАНЕ“ И ИТН ПОИСКАХА ЗАСЕДАНИЕ НА ЗДРАВНАТА КОМИСИЯ В НС ДА БЪДЕ ОБЯВЕНО ЗА НЕДЕЙСТВИТЕЛНО

 Редовно заседание на НС, 6 януари 2022 г.
06.01.2022 / 11:58

В парламента „Възраждане“ и „Има такъв народ“ поискаха вчерашното заседание на здравната комисия да бъде обявено за недействително.

От „Възраждане“ възразиха остро срещу заседанието на комисията, която прие решението за задължителен зелен сертификат в сградите на Народното събрание.

Депутатът Петър Петров заяви, че колежката му от групата на „Възраждане“ умишлено не е била уведомена за заседанието:

„Вчера е проведено извънредно заседание на здравната комисия, но, разбира се умишлено, не е уведомен съгласно член 32 от правилника по имейл народният представител от „Възраждане“ Елена Гунчева, член на тази комисия, така че моля Ви господин председател да вземем мерки да не се нарушава правилникът“.

Лидерът на ПГ на ИТН заяви, че не само опозицията, но представители на управляващата коалиция не са били уведомени и настоя председателят на НС Никола Минчев да обяви вчерашното заседание за недействително:

„Вчера здравна комисия не само опозицията не беше известена, но част и от коалиционните ѝ партньори, които сме ние. Нашите представители не са доизяснени. Доктор Силви Кирилов е отишъл просто, защото е разбрал на входа, другите наши членове изобщо не са били известени, така че ние смятаме, че това заседание вчера трябва да бъде обявено за недействително и моля ви се спазвайте правилата, защото почвате леко да будите мисли“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев