АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОНАЛД ТРЪМП: TWITTER Е ПОЗОР ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА

Доналд Тръмп
04.01.2022 / 14:35

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп нарече социалната мрежа Twitter "позор за демокрацията". Това се казва в изявление, публикувано от пресслужбата на бившия президент, предава БГНЕС.

Тръмп коментира блокирането на акаунта в Twitter на члена на Камарата на представителите Марджъри Тейлър Грийн заради разпространяване на дезинформация за коронавируса. Самият Тръмп беше блокиран за постоянно в Twitter, след като негови поддръжници щурмуваха Капитолия на 6 януари 2021 г.

"Twitter е позор за демокрацията. Не бива да му се разрешава да работи в тази страна. Марджъри Тейлър Грийн представлява много честни, патриотични и трудолюбиви гласоподаватели. Те не заслужават да бъдат третирани по този начин от нисшите хора в Twitter и Facebook. Всеки трябва да се откаже от Twitter и Facebook. Те са скучни, представят само възгледите на радикалните "леви" и всички ги мразят. Те са срам за страната ни. А ти, Марджъри, продължавай да се бориш!", отбеляза Тръмп.

Социалната мрежа Facebook също блокира акаунта на конгресмена. Тя блокира и Тръмп след 6 януари 2021 г., но си запази възможността да преразгледа решението в бъдеще.

Припомняме, че през октомври Доналд Тръмп обяви стартирането на собствена социална мрежа "Truth Social".

Бившият президент иска "да се противопостави на тиранията на технологичните гиганти", които "използваха едностранната си сила, за да заглушат гласовете на несъгласието в Америка".

Платформата ще бъде собственост на новосформираната Trump Media & Technology (TMTG), структура, която също ще предоставя и видео услуги.

„Живеем в свят, в който талибаните имат огромно присъствие в Twitter, докато любимият ви американски президент е блокиран. Това е неприемливо“, категоричен бе Тръмп.

Републиканецът-милиардер беше блокиран от Facebook, Twitter и YouTube след атаката на Капитолия от неговите поддръжници по време на обявяването на окончателната изборна победа на демократа Джо Байдън на 6 януари.

Блокирането на акаунтите на Тръмп го лиши от 89 милиона души публика.

Ядосан, че вече няма достъп до любимия си профил-мегафон, в който всеки ден туитваше много важни президентски решения и уволнения, бившият президент обеща създаването на социална мрежа.

Мрежата Truth Social ще стартира официално през първото тримесечие на 2022 г.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев