АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

112 ХИЛЯДИ В ЛИТВА СЕ ОБЯВИХА ПРОТИВ КОВИД ОГРАНИЧЕНИЯТА

Протест срещу ковид мерките в Литва
29.12.2021 / 20:38

Обществени дейци връчиха днес на литовския президент Гитанас Науседа петиция, под която са се подписали 112 000 граждани с искане до Конституционния съд да установи дали решението на правителството за въвеждане на документ за ваксинация е в съответствие с конституцията. Това съобщи пред журналисти инициаторката на петицията Вита Груодите, цитирана от БТА.

"Трябваше ни само една седмица, за да съберем планираните 100 000 подписа в подкрепа на искането, което показва сериозността на проблема и недоволството на хората от този дискриминационен документ", каза тя, цитирана от ТАСС.

От 13 септември без специален документ, който се издава на ваксинирани срещу коронавирус или на прекаралите заразата, в Литва не може да се посещават големи търговски центрове. На такива лица не се предоставят и редица услуги и те също така нямат и достъп до заведения за хранене и до обществени мероприятия. Последното решение, заради което и хората се обърнаха към президента, беше изискването за такъв документ от деца на и над 12 години, което вчера влезе в сила.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев