АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КИРИЛ ДОБРЕВ: ИЗКЛЮЧВАТ МЕ ОТ БСП, БЕЗ ДА БЪДА ИЗСЛУШАН, БЕЗ МОТИВИ И ПО ДОНОСИ

Кирил Добрев
29.12.2021 / 15:49

Изключването от партията е последното убежище на страха, коментира социалистът във Фейсбук.

Кирил Добрев: Изключват ме от БСП, без да бъда изслушан, без мотиви и по доноси

"Изключването от партията е последното убежище на страха. Затова и винаги съм бил против тази мярка по повод на други хора. Е, днес дойде и моят ред да бъда изключен - анонимно, на подпис, с измислени мотиви, без да бъда изслушан. Няма изненада, това ръководство толкова си може…Четвърто поколение съм социалист по сърце, не по партийни решения и никой не може да ми извади членството от сърцето. Оставам лоялен на моята единствена партия - БСП. Останалото няма значение. Всъщност по-важната новина днес е, че дъщеря ми навършва 16 години. Ема, пожелавам ти да си здрава, борбена и винаги да казваш това, което мислиш!"

Кирил Добрев е предложен за изключване от БСП заради уронване престижа на партията. Това трябва да реши Националният съвет на БСП, след решение на Изпълнителното бюро, разкри пред Епицентър.бг. източник от ръководството на партията.

Тази сутрин е свикано неприсъствено заседание с една единствена точка в дневния ред. Членовете на пленума в два дни - днес и на 30 декември - пък трябва да гласуват "за", "против" или "въздържал се", съобщава и "Монитор".

Пленумът е свикан с решение на Изпълнителното бюро на БСП още на 21 декември и с протокол на Конролната комисия на партията, заявиха за Епицентър.бг. източници от "Позитано" 20.

Мотивите за крайната мярка, която се предприема към Добрев, са в обем от три пълни страници и са обобщени в пет точки:

- открито противопоставяне на решенията на НС на БСП и създаване на организация за тяхното проваляне,

- множество медийни изяви, използване за вътрешнопартийни цели и създаване на негативен образ на БСП,

- подготовка и лично участие в недопустими публични действия, които уронват обществения престиж на партията и внушават липсата на организационно-политическо единство,

- използване на влияние върху структури и кадри за реализиране на лични и корпоративни интереси,

- подпомагане на изграждането на структури на нови политически субекти.

Посочено е, че Добрев е организатор на протестите пред сградата на "Позалъгано" 20 по време на заседания на Националния съвет на партията. Подчертано е, че той е използвал влиянието си върху някои партийни организации и кадри за реализиране на лични и корпоративни интереси.

Изтъкнато е, че като член на БСП и на върховия орган на партията Добрев е подпомагал изграждането на структури на нови политически проекти, конкуренти на БСП - има се предвид формацията на Мая Манолова и на ПП.

Добрев е обвинен в това, че с медийните си изяви създавал негативен образ на левицата.Към мотивите са изброени и редица интервюта, с които Добрев е уронил престижа на БСП. В тях се посочва, че това негово поведение е устойчиво и още през март 2020 година в свое медийно участие е нарекъл БСП „куц кон”.

Наред с това вместо да изпълни решението на БСП да се сформират експертни групи, които да влязат в преговори с ПП след вота за бъдеща коалиция, Добрев критикувал, че музейни експонати от БСП преговарят за кабинет. В своя подкрепа от БСП цитират и друго ТВ интервю на Добрев от ноември тази година, в което пред БНТ той казва, че член на Изпълнителното бюро е взел над 150 млн. лв. от Бойко Борисов чрез обществени поръчки, което в мотивите за неговото изключване се определя като клевета.

Със тезата си, че БСП не трябва да участва с министри в новия кабинет, Добрев отказвал да работи за изпълнение на партийните политики на за стабилността на държавата и сигурността на гражданите.

Добрев е обвинен, че си служи със заплахи не само към представители на политическото ръководство на партията, но и към технически сътрудници към пленума.

Отделно от това той участва в публични изяви, които уронвали престижа на партията. И на на последно място - използвал влияние върху структури и кадри за реализиране на лични и корпоративни интереси, както и подпомагал изграждането на структури на нови политически проекти.

Към решението на ИБ има приложен списък с подписи на 60 членове, писмо от младежката структура в Елин Пелин, становище на структурата в Омуртаг и два протокола от заседания на местните структури в Долни Чифлик и Варна, които настояват за изкачването на Добрев от редиците на партията.

Уточнява се, че "другаря Кирил Добрев е уведомен с изрично писмо". Поискано му е до началото и по време на провеждане на неприсъственото заседание на НС на БСП да изрази становище по мотивите, което е форма за неговото лично участие в обсъждането на партийното му положение и дейност. Това се счита за изпълнение на изискването на чл.10, т.8 от Устава на БСП.

Според устава на БСП членовете на Националния съвет се изключват от редиците на партията с решение на НС.

Източник: "Епицентър"

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев