АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕПУТАТИТЕ СФОРМИРАТ ПОСТОЯННИ ПАРЛАМЕНТАРНИ КОМИСИИ

Народно събрание
22.12.2021 / 08:42

Депутатите ще сформират повечето от гласуваните 24 постоянни парламентарни комисии.

В рамките на заседанието днес се предвижда да бъдат разгледани и две предложения на партия „Възраждане“ за временни анкетни комисии. Едната е за машинното гласуване на изборите на 14 ноември, а другата - за противоепидемичните мерки.

Депутатите ще сформират 15 от общо 24-те постоянни комисии в Народното събрание. Сред тях са комисиите по енергетика, здравеопазване, образование и наука, и комисията по конституционни и правни въпроси, която по думите на зам.-председателя на парламента Ива Митева трябва да е с по-голям състав и да бъде оглавена от най-голямата парламентарна група „Продължаваме промяната“.

„Мисля, че тя винаги си е била на най-голямата парламентарна група… Тя ще е изключително трудна комисия.“

И други две проекторешения ще разгледат депутатите на днешното пленарно заседание. Това са предложенията на „Възраждане“ за създаване на временна анкетна комисия за проведеното машинно гласуване на изборите на 14 ноември заради съмнения за достоверността на данните от машините и установените проблеми при гласуването.

Другата временна комисия, за която от партията на Костадин Костадинов претендират, е за въведените противоепидемични мерки срещу Covid-19. От „Възраждане“ смятат, че те са хаотични, нямат медицинска обосновка и представляват явна дискриминация.

В кратката седмична програма на парламента са включени изслушвания на вътрешния министър Бойко Рашков и на вицепремиера по еврофондовете и финансов министър Асен Василев. Те са предвидени за четвъртък.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев