АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕПУТАТИТЕ СЪКРАТИХА ВАКАНЦИЯТА СИ ЗА КОЛЕДА, УДЪЛЖИХА СИ РАБОТНОТО ВРЕМЕ

Народно събрание
17.12.2021 / 11:16

Депутатите съкратиха ваканцията си за Коледа, предаде Агенция "Фокус". Съгласно сега действащия Правилник за организацията и дейността на Народното събрание депутатите трябваше да са във ваканция от 22 декември до 10 януари.

Народните представители одобриха предложението на „Продължаваме промяната“ да бъде намален периодът на ваканцията от 29 декември до 31 декември. "За" предложението гласуваха 181 народни представители," против" -20 и "възджрали се" - 11, с което то бе прието.

От „Има такъв народ“ предложиха ваканцията на депутатите да бъде изцяло отменена, но предложението им беше отхвърлено.

"Ако на 29-ти декември сте решили да предизвикате тежка криза, няма да е добре за никого преди празниците, а виждам, че имате такъв потенциал", каза народният представител от ПГ на ГЕРБ – СДС Тома Биков.

Той изрази надежда програмата за 29, 30 31 декември ще бъде изключително натоварена. „Да не се окаже, че идваме за една точка“, каза още Тома Биков.

Депутатът призова да се измисли смислен дневен ред за тези дни, за да не се окаже, че само си разхождат костюмите.

Днес народните представители трябва да гласуват и правилник за работа на НС, има и парламентарен контрол. Минути след началото на заседанието, НС удължи работното си време до изчерпване на дневния си ред за днес. Предложението направи Филип Попов от БСП и то бе подкрепено от пленарната зала. Той предложи депутатите да работят с удължено работно време до приемане на новия Правилник за организацията и дейността на Народното събрание. По новия правилник работа започнаха депутатите. Текстовете на проекта на нов правилник са 119 страници.

В парламентарния контрол беше проведено изслушване на здравния министър Асена Сербезова. Тя отговори на два въпроса от народните представители Костадин Ангелов и Асен Балтов от ГЕРБ-СДС.

Въпросът на първия касаеше дейността болница "Сърце и мозък" и разкриването на допълнителни медицински дейности, а на втория - сливането на болница "Лозенец" с Педиатрията, което Асена Сербезова спря при встъпването си в длъжност.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев