АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИТН ПРЕДУПРЕДИ ПРЕМИЕРА СРЕЩУ ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ

Проф. Андрей Чорбанов
16.12.2021 / 13:14

От ИТН - една от четирите формации в управляващата коалиция, предупредиха премиера Кирил Петков, че отхвърлят неговата заявка в сградата на Министерския съвет да се работи само със зелен сертификат.

Когато оглави новото правителство, Петков обяви, че въвеждането на допуск с такъв документ ще бъде първата му задача. Сега обаче партньорската му формация даде ясно да се разбере, че няма намерение да го подкрепи за подобни мерки.

Това стана с декларация от парламентарната трибуна, която изчете депутатът от ИТН Андрей Чорбанов. Той напомни, че коалиционното споразумение предвижда единствено активна кампания за стимулиране на доброволната ваксинация, без каквато и да е форма на административен натиск. В документа не се споменава нито дума за зелен сертификат. "Нещо повече – никъде в предизборните платформи на всички формации, участващи в коалицията, въпросът за въвеждането на този сертификат не е споменаван или обещаван. Вярваме, че и значителна част от електоралната подкрепа за тези партии се дължи на този факт", подчерта Чорбанов.

По думите му, депутатите от ИТН са останали изненадани от заявката на Петков за сертификата. "Като лоялни партньори в коалиционното споразумение ИТН настоява за неналагане на дискриминационни мерки, ограничаващи правото на труд на българските граждани", заключи той.

Източник: segabg.com

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев