АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КЕВР ОТЛОЖИ ЗАСЕДАНИЕТО, НА КОЕТО ТРЯБВАШЕ ДА ВДИГНЕ ЦЕНИТЕ НА ТОКА

КЕВР
15.12.2021 / 15:48

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) отложи днешното си открито заседание за обсъждане на доклад и проект на решение за изменение на цените в сектор "Електроенергетика" по време на регулаторния/ценовия период.

В началото на заседанието членът на КЕВР Ремзи Осман предложи то да бъде отложено заради решението, взето по-рано днес от Народното събрание да наложи мораториум върху цената на електроенергията, ВиК услугите и топлинната енергия.

Процедурното предложение беше прието и днешното заседание, на което трябваше да се разгледа каква да бъде цената на тока за битовите потребители от 1 януари, се отложи, предаде Дарикнюз.

По-рано днес парламентът наложи мораториум върху цените на тока, парното и водата за домакинствата.

На откритото заседание на КЕВР днес трябваше да бъде обсъден доклад на работната група от експертите към комисията, в който се предлага цената на електроенергията за битовите потребители да се увеличи средно с 11,51 процента от 1 януари 2022 г.

А на официалната страница на КЕВР бе публикувано следното съобщение:

На 15.12.2021 г. 47-то Народното събрание на Р България прие решение, с което налага мораториум върху цената на електрическата енергия, ВиК услугите и топлинната енергия на нивата на 1 януари 2021 г. Поради тази причина, Комисията за енергийно и водно регулиране отлага своите заседания по всички производства във връзка с регулиране на цени в секторите „Електроенергетика“, „Топлоенергетика“ и „Водоснабдителни и канализационни услуги“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев