АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КАНДИДАТИ ЗА МИНИСТРИ ОБЯВИХА СВОИ ПРИОРИТЕТИ

 Корнелия Нинова
13.12.2021 / 14:24

Първите 100 дни ще бъдат за овладяване на кризата с цените на електроенергията, увери предложената за вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова преди пленарното заседание на парламента за утвърждаване на новото правителство.

„Задължително на 1 януари да не се увеличи цената за битовите потребители. Да се опитаме да върнем детски градини, болници и училища на регулирания пазар. Изобщо темата „цени“. Всички възможни законови и подзаконови действия - и правителствени, и парламентарни, за да озаптим цените. И помощите, които трябва да осигурим за бедни и за енергийно слаби. Да продължат мерките за бизнеса, за да минем през зимата по-спокойно“.

Номинираният за вицепремиер и екоминистър Борислав Сандов, заяви, че ключовият му приоритет е срещата в Брюксел следващата седмица, къде ще има Съвет на министрите по околна среда.

„Където ще се коментират важни въпроси, касаещи ЕС и България по отношение на климатичните промени. Надявам се там да проведем разговори на високо ниво с вицепрезидента на Европейската комисия г-н Тимерманс, с г-н Синкявичюс, който е комисарят по околната среда и водите. България има 16 наказателни процедури в сектор „Околна среда“ и се надявам, че ще получим толеранс, за да покажем, че ние имаме желанието да се справи с това“.

Правителството може да започне със задачите, които си поставило, заяви кандидатът за министър-председател Кирил Петков и допълни, че оттук нататък ще говори за резултати.

„Радвам се ,че промяната продължава, радвам се, че отговорността, която всички сме поели, сега ще имаме възможност да реализираме част от задачите, които сме си задали в тези 120 страници, които вие видяхте. Така че се надявам оттук нататък да говорим за резултати“.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев