АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МОН ПРОВЕРЯВА СИГНАЛ ЗА ПЛАГИАТСТВО НА ДАНИЕЛА ВЕЗИЕВА, ТЯ: НЕ СЪМ ИЗНЕНАДАНА

 Даниела Везиева
10.12.2021 / 11:40

"Всичко, което се случва в последните две седмици, говори за политическа атака в подбран момент, не съм изненадана". Така служебният министър на икономиката Даниела Везиева коментира пред журналисти в парламента медийни публикации, че в Министерството на образованието и науката /МОН/ е постъпил сигнал за плагиатство в дисертационния й труд.

Проверката е насочена към севлиевския учител по химия Венелин Терзиев, а за БНР от МОН потвърждават, че има сигнали за четирима от докторантите, чийто научен ръководител е именно Терзиев. Сред тях е и министър Везиева.

В парламента Везиева обяви, че смята, че твърденията за това са следствие на случващото се в Държавната консолидационна компания /ДКК/, където имаше смени в Съвета на директорите.

По думите на Везиева моделът в ДКК, който тя иска да промени, показвал, че има съпротива това да се случи.

Министърът допуска още, че тези, които я атакуват очакват тя да остане в редовния кабинет. Везиева обаче каза, че към момента няма такова предложение.

По-скоро съм изненадата, че се коментира плагиатство по отношение на труд с научен ръководител. За плагиатство може да бъде обвинен докторант от научния си ръководител, каза още тя. И уточни, че е завършила финанси и кредит в Свищов, а докторантурата й е в областта на националната сигурност. МОН ще си извърши проверка, нямам притеснения за това, подчерта още министърът.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев