АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАШКОВ: ЦЕЛИ СЕ УРОНВАНЕ ПРЕСТИЖА НА МВР

Бойко Рашков
09.12.2021 / 13:50

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков се включи с блицконтрола на Народното събрание.

Той говори по темата за подвижните избирателни урни по време на избори.

„Постъпи информация в МВР, че с ТЕЛК-овете се правят опити, по време на изборите, да се премине към гласуване с подвижна урна. Всички в залата са наясно каква е целта на това занимание. В МВР такива случаи има установени. Ако се продължава с тези чисто политически спекулации, с които се уронва престижа на МВР, аз на всеки парламентарен контрол ще ви опровергавам“, каза Рашков.

Министър Рашков отговори на въпрос дали са издавани от вътрешния министър разпореждания лицата с ТЕЛК да бъдат проверявани за наличието на увреждане.

"Министърът на вътрешните работи не може да издава разпореждания, на който и да е служител да упражнява действия, които са в противоречие с българските закони", отговори Рашков.

Относно твърдения за извършени нарушения в изборния ден, той отговори така: „Има много избирателни секции по време на избори. Не мога да кажа в коя секция кой къде е седял. Няма сигнал за нарушения. Служителите на МВР трябва да са били наблизо до избирателните секции“, каза още Рашков.

"Органите на МВР извършиха работата си с чест. За първи път, от десетилетия насам, успяхме да разкрием престъпления, свързани с изборните права, като една част от тях бяха свързани с ДПС", каза още той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев