АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БИВШ ДАНЪЧЕН Е ЗАДЪРЖАН И ОБВИНЕН ЗА ИЗЧЕЗНАЛИ МИЛИОНИ ЗА АМ „ХЕМУС“

 ГДБОП
07.12.2021 / 16:57

Мъжът на 42 години, който беше задържан и обвинен в пране на пари около строителството на магистрала „Хемус“, е бивш данъчен служител.

Той е сочен като човека, получил изтеглените в брой от банки милиони левове от злоупотреби около строежа на магистралата.

Мъжът с инициали Б.К. е задържан по разследване на ГДБОП. Прокуратурата ще иска от Софийския градски съд да го остави за постоянно в ареста.

За случая първо съобщиха от МВР, а по-късно от Софийската градска прокуратурата обясниха, че мъжът е набирал и мотивирал различни хора да станат фиктивни управители на мрежа от фирми. По техните сметки са били преведени част от парите, предназначени за Лот-5 от АМ „Хемус“.

Мъжът лично е придружавал фиктивните управители при тегленията и така е успял в периода юни-септември 2020 година на 52 транша да изтегли над 53 милиона, уточняват още от държавното обвинение.

Според службите средствата са били изтеглени в брой от подставени лица, част от които - клошари и малоимотни хора.

При представяне на схемата за злоупотреби преди време от МВР обясниха, че част от средствата са били теглени в чували и носени на неизвестен, към онзи момент, човек.

Задържаният е в ареста на столично РПУ, като има прокурорско разпореждане да остане зад решетки за 72 часа.

От свои източници "Хоризонт" научи, че самоличността на мъжа е била установена преди време.

БНР

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев