АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОЛИЦИЯ ВЛЕЗЕ В РЕДАКЦИЯТА НА ВЕСТНИК „ТРУД“

Акция на полицията  в редакцията на вестник „Труд“
06.12.2021 / 12:52

Акция на полицията се провежда в редакцията на вестник „Труд“. Това съобщи президентът Румен Радев по време на консултациите с ГЕРБ-СДС, в отговор на въпрос от Десислава Атанасова." Доколкото знам, става въпрос за неплащани дълго време данъци. Това трябва да се провери", посочи като коментар Радев.

По-рано през деня от "Труд" съобщиха, че полиция е обградила сградата и е възможно вестникът да не излезе във вторник.

Редакцията на изданието обявява гражданско неподчинение, съобщи главният редактор Петьо Блъсков. По думите му причината е "политическите репресии над вестника".

"Да дойде полицията да ни изнесе, да видят всички, които се борят за свободата на словото, как администрацията на България, заедно с полицията, тероризира един вестник", каза още Петьо Блъсков.

"Днес имаме влизане в една медия. Партиите и президентството трябва да са гарант за свободата на словото. Затова ви призовавам като човек, съставил служебното правителство да вземете позиция и да съберете информация кой и защо е задал да влезе полиция в една критична медия към президентството и служебния кабинет. Редакцията е осъмнала с барикадиран вход и невъзможност журналистите да отидат на работните си места", заяви още Десислава Атанасова пред президента.

А Радев отговори: "Този въпрос беше повдигнат преди няколко месеца от вас, даже имаше призив към мен от трибуната на парламента да взема отношение за тази медия. Но аз много пъти съм казвал, че не се бъркам в работата на изпълнителната власт. Спазвам строго Конституцията и никое правителство - било то служебно или редовно, не ми е подчинено. Вие още тогава, вместо да ме призовавате да реша случая, можехте да помогнете финансово на тази медия. Мисля, че имате достатъчно ресурс".

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев