АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

УЧЕНИЦИТЕ ОТ НОВА ЗАГОРА, КОИТО СЕ ЗАВЪРНАХА БОЛНИ ОТ ИСПАНИЯ, СА В ДОБРО СЪСТОЯНИЕ И ИЗЛИЗАТ ОТ КАРАНТИНА

Областна администрация Сливен
02.12.2021 / 14:34

Учениците от Нова Загора, които се разболяха от COVID-19 при пребиваване в Испания, са в добро здравословно състояние и излизат от назначената им карантина за провеждане на лечение, съобщиха от Областния кризисен щаб по данни на РЗИ. Положителни резултати от проведените преди и след завръщането им в страната изследвания дадоха осем деца и една от ръководителките им. Други заболели не са диагностицирани в групата от общо 31 ученици и четирима ръководители от Професионалната гимназия по техника и технологии, които бяха в Севиля по програма „Еразъм +“ от края на октомври до средата на ноември.

През последното денонощие в област Сливен са регистрирани 30 нови болни. Сред тях е и един ученик от Нова Загора, в онлайн обучение. Той не е имал контакти със съучениците си и не се налага карантиниране на класа.

46 души са излекувани.

За съжаление, починаха двама неимунизирани пациенти на възраст 78 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

69 214 са приложените дози ваксини от началото на кампанията в областта, като 496 са поставени през изминалото денонощие. Лицата със завършен имунизационен статус са 37 703.

Всеки желаещ да се предпази може да направи това в удобно за него време в разкритите ваксинационни пунктове в Сливен и Нова Загора, както и в мобилните кабинети в областния град.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев