АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН ПОЛУЧИ ЮБИЛЕЙНА ГРАМОТА И ПОЧЕТЕН ЗНАК ОТ СЪЮЗА НА СЛЕПИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Отличието бе връчено от председателя на Регионалната организация на дружеството Тодор Радев при срещата му със зам.-кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова
25.11.2021 / 09:53

По повод 100-годишния юбилей на Съюза на слепите в България, Община Сливен бе удостоена с почетен знак и юбилейна грамота за приноса и подкрепата към организацията и социалното приобщаване на незрящите хора.

Отличието бе връчено от председателя на Регионалната организация на дружеството Тодор Радев при срещата му със зам.-кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова. От името на сдружението той изказа благодарност за подкрепата и съдействието от страна на Община Сливен, насочени към социалното приобщаване на хората със сензорни увреждания.

„Това отличие е чест за нас. То означава, че нашите общи дейности и усилия през годините, насочени към хората със зрителни увреждания, са ефективни и се надграждат“, заяви зам.-кметът Пепа Чиликова. От името на кмета Стефан Радев тя благодари за високата оценка. Пепа Чиликова подчерта, че за сливенския градоначалник и екипа му, е от съществено значение отношението и адекватната грижа към хората в неравностойно положение, като усилията в тази посока ще продължат и занапред. Тя обърна внимание и на това, че обществото е съпричастно към нуждите и ежедневните предизвикателства за незрящите и допълнителната информираност винаги е полезна за оказване на помощ и добрата комуникация.

На срещата присъства и директорът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора със сензорни увреждания Пепа Димова. От името на своите колеги и потребителите на социалната услуга, тя благодари на Община Сливен, с чиято помощ центърът бе изцяло обновен и оборудван за дейността му. В момента там се работи с 67 потребители на социалната услуга.

Съюзът на слепите в България (ССБ) е създаден през 1921г. Дейността на сдружението е насочена към защита на правата на хората със зрителни увреждания и тяхното социално приобщаване. В Съюза членуват 10 500 граждани с намалена работоспособност/степен на зрително увреждане - от 71% до 100%. На територията на цялата страна дейност осъществяват 15 регионални и 96 териториални организации.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев