АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕН НА ТРАУР В БЪЛГАРИЯ И СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ

Ден на траур в България
24.11.2021 / 08:45

България и Северна Македония са в траур. Днес ще бъдат почетени жертвите на двете трагедии, случили се в рамките на няколко часа - на пожара в дома за възрастни хора в село Рояк и на тежкия инцидент с автобус на автомагистрала „Струма“. Националните флагове на всички държавни институции ще са свалени наполовина.

Траурът в РСМ е тридневен. 46 души от западната ни съседка загинаха в горящ автобус близо до Перник на връщане от екскурзия в Турция. Повечето са млади хора, 12 от тях са деца, седем се спасиха и са на лечение в "Пирогов". Според българските власти две са основните версии за тежкия инцидент - човешка грешка или техническа неизправност. Имало е и взрив, но причината за него не е установена. Телата са изгорели до неузнаваемост. Предстои да се вземат проби, за да се установи самоличността на всеки един.

Западните медии определиха катастрофата като най-тежкия автобусен инцидент в Европа за последните десет години, а трагедията предизвика вълна от съпричасност сред световните и европейски лидери.

Часове по рано девет души загинаха в пожар в дом за възрастни хора във варненското село Рояк. Неизправност в електрическата инсталация е основната версия за инцидента. Държавата ще подпомогне семействата на жертвите и оцелелите.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев