АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЛАВИ ТРИФОНОВ: НА БЪЛГАРИЯ Ѝ Е НЕОБХОДИМО ПРАВИТЕЛСТВО, ЩЕ ПОДКРЕПИМ ПП

Слави Трифонов
18.11.2021 / 12:48

"Има такъв народ" ще подкрепи правителство с мандата на "Продължаваме промяната". Това заяви пред БНР лидерът на ИТН Слави Трифонов.

"На България ѝ е необходимо правителство, което е различно от правителството, което управляваше дотук 12 години. Трябва да се премахне, да се тръгне в съвсем друга посока от това, което представляваше правителството на ГЕРБ и управлението, което ни се демонстрираше и на което бяхме подвластни 12 години", посочи той.

Трифонов подчерта, че преговорите ще се случват "пред очите на хората":

"За за бъдат изпълнявани целите, човек не трябва да бъде краен, а да е готов на компромиси. Ние сме си поставили цел да има правителство, което да се с прави с кризите, които предстоят на всички ни - и енергийна, и здравна, и икономическа. ... Редовно правителство, излъчено от парламента и подкрепено от широк спектър от депутати, трябва да ни помогне да излезем от всички тези кризи. Компромисът е потребен и той ще бъде направен".

Трифонов беше категоричен, че няма да приемам всичко безрезервно, но ще бъде смирен и ще направи всичко възможно да има правителство:

"Сега има нови цели и нови препятствия. Ако се втренчиш в това, което се е случило, едва ли ще може да се реализира правителство. В това е смисълът да си смирен и да направиш компромис".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев