АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КРУМ ЗАРКОВ: СОЦИАЛИСТИТЕ СТОЯТ ЗАД РАДЕВ. ЩЕ РЕША ДАЛИ ДА СЕ КАНДИДАТИРАМ ЗА ЛИДЕР НА БСП

Крум Зарков
18.11.2021 / 11:22

Политиката на служебния кабинет не може да има отношение в случващото се в БСП. Антон Кутев ще бъде член на БСП и след като е бил говорител на служебното правителство.

Това заяви Крум Зарков в студиото на сутрешния блок на БТВ.

Той не вижда защо ситуацията в БСП трябва да се обвързва със служебния кабинет: „Нинова пое своята отговорност. Ние продължаваме да бъдем в изборен период. Ние все още сме в избори. Победата на Румен Радев ще затвърди промяната“.

„Аз съм част от БСП и тази партия има бъдеще. Лявото и БСП ще играят роля. Социалистите трябва да направим всичко възможно Радев да спечели“, допълни Зарков. По думите му всички социалисти стоят зад двойката Радев-Йотова.

Според него няма противопоставяне между БСП и Румен Радев: „Социалистите стоят зад Румен Радев“. Той отрече твърденията на Корнелия Нинова, че хора от БСП са работили за ПП.

„Хора от служебния кабинет натрупаха популярност и решиха да реализират политически проект. Днес те се обърнаха правилно към няколко партии и поставиха въпроса за коалиционно споразумение. Сега започваме тези преговори“, анонсира Зарков.

По думите му Корнелия Нинова е поканена на преговорите за коалиция и ще бъде част от преговорния екип. Според него БСП трябва да има сериозна роля в новото правителство, защото то има нужда от „силен ляв вектор“.

Той каза, че ще реши дали да се кандидатира за лидер на БСП след като бъде отворена процедурата.

"Това ще решат социалистите. Получавам една доста сериозна подкрепа, но и доста силни удари…Ще реша дали ще се кандидатирам за председател на БСП, когато бъде отворена съответната процедура", бе лаконичен Зарков.

По думите му по-важното в ситуацията е съставянето на правителство и чак тогава възстановяването на левицата.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев