АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТЕФАН ЯНЕВ: НЕ СЕ СБЪДНАХА ВНУШЕНИЯТА ЗА ОПОРОЧАВАНЕ НА ВОТА

Стефан Янев
17.11.2021 / 12:44

Независимо от предварителните внушения и инсинуации, че изборите няма да бъдат организирани и ще се създадат предпоставки за изкривявания, нарушения и опорочаване на вота, те не се сбъднаха. Това заяви служебният премиер Стефан Янев преди началото на днешното правителствено заседание, в коментар за отминалите предсрочни парламентарни избори и първия тур на президентския вот, съобщава БТА.

"Българските граждани имаха възможността да гласуват честно, свободно и открито. Служебният кабинет направи възможното както по организацията на изборите, така и за предотвратяването на грозните явления, свързани с купуването на гласове и корпоративния вот", посочи служебният премиер. Според него такава е била и оценката на външните наблюдатели от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

Стефан Янев определи като притеснителна ниската избирателна активност на изборите в неделя. "Още веднъж ще си позволя да призова българските граждани да гласуват честно и открито. Да дадат своя глас и предпочитанията си за тази президентска двойка, за която смятат, че най-успешно ще уплътни заложените в Конституцията правомощия на президентската институция, тъй като в неделя предстои вторият тур на президентския вот. Бъдете активни", призова служебният министър-председател.

БТА

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев