АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОРНЕЛИЯ НИНОВА ПОДАДЕ ОСТАВКА

 Корнелия Нинова обяви оставката си на пресконференция в партийната централа, 16 ноември 2021 г.
16.11.2021 / 13:16

Изчаках окончателните резултати. Оценявам този на БСП като катастрофален. Особено отстъпването на 4-о място с гласовете за ДПС от Турция, съобщи на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова, която подаде оставка от поста.

"Вината е само моя и тя е, че мълчах, когато трябваше да говоря и да казвам истината...в името на това партията да има единство. Това е моята вина и аз я поемам като подавам оставка като председател на БСП", посочи Нинова.

Като приоритет за БСП тя посочи съставяне на редовно правителство и трайно мнозинство, което да изведе България от кризата.

Вчера получих обаждане от Кирил Петков и Асен Василев и покана за преговори за правителство. Приехме тази покана, уточняваме как ще се срещнем. Започваме преговори за съставяне на правителство…Ще бъдем разумни, диалогични, отговорни и принципни, заяви Корнелия Нинова.

„Отговорността я поемам аз изцяло – от вчера една група в БСП ми иска оставката, но тя не ме впечатлява. Други хора, членове, симпатизанти, призовават да не подавам оставка…Абсолютна изненада е, че служебният кабинет поиска оставката ми чрез говорителя си Антон Кутев“, коментира Нинова.

В резултат на парламентарните избори в неделя БСП взема малко над 10 на сто от гласовете.

Очаква се през януари конгрес на левицата да констатира оставката на Нинова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев