АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАФИРОВ ЗА ОСТАВКИТЕ: НИНОВА БЕ ИЗБРАНА ПРЕДИ ГОДИНА ОТ 80% ОТ СОЦИАЛИСТИТЕ, ТРЯБВА ДА ЧУЕМ И ТЯХ

Атанас Зафиров
16.11.2021 / 12:34

"Резултатите от изборите идват на фона на една безпрецедентно ниска избирателна активност. Това е сигнал за всички политически партии за едно засилващо се недоверие на българските граждани към политическата система".

Това заяви в ефира на "България он еър" зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров.

Той благодари на всички, които са гласували, въпреки кризата и епидемиологичната обстановка. "Благодаря и на нашите членове и симпатизанти, нашите кандидати и членове на избирателни комисии. Направихме една добра и положителна кампания", заяви той.

Зафиров обяви, че предстои БСП да направи своя анализ, кои са причините за понижения резултат и да вземе своите мерки.

Социалистът посочи като основни задачи участието в балотажа на президентските избори, както и участието в преговорите за съставяне на работещо мнозинство и работещ кабинет.

Той подчерта, че хвърлянето на БСП във вътрешнопартийна битка сега няма да спомогне за мотивираното, концентрирано и авторитетно участие на партията в преговорите.

Социалистът припомни, че лидерът Корнелия Нинова е била избрана само преди година с гласовете на близо 80% от членовете на БСП и е редно да се чуе и тяхното мнение.

Зафиров заяви, че за първи път в последните години БСП има реален шанс да влезе в управление и то не самоцелно, не за министерски постове, а за политики.

"В следващите седмица-две трябва да концентрираме своите усилия не във вътрешнопартийни разправии и то от телевизионните студиа", каза той.

Междувременно днес Младежката организация на БСП поиска незабавната оставка на председателя на БСП, като дори настоя Нинова да не е в преговорния екип с "Продължаваме промяната" за бъдещото управление на страната.

"Незабавна оставка на председателя на БСП Корнелия Нинова и членовете на ИБ на НС на БСП. Оставката се носи колективно, но вече е време да я сложим на дневен ред. Три пъти БСП губи избори категорично и вече не е фактор", се посочва в позицията на организацията, разпространена до медиите. В момента пък се провежда заседание на тясното червено ръководство, а по-късно да бъдат огласени и решенията му.

"България има нужда от работещо и редовно правителство. Необходимо е свикване на заседание на НС на БСП, който да състави нов преговорен екип за разговори с представителите на другите партии. В този екип следва да не влизат членове на сегашното ръководство на БСП и Корнелия Нинова", настояват младите социалисти, които работят в тясна връзка с бившия заместник на Нинова - Кирил Добрев.

Те искат още след провеждането на президентския балотаж да бъде свикан конгрес, на който да се "определи бъдещата посока, която партията трябва да поеме. Така, по този начин и с тези действия вече не може".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев