АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАД 300 ДУШИ ПОСЕТИХА МОБИЛНИЯ ВАКСИНАЦИОНЕН КАБИНЕТ ПРЕД „БИЛА“

Мобилният ваксинационен кабинет пред магазин „Била“
15.11.2021 / 08:30

Повече от 300 души посетиха през седмицата мобилния ваксинационен кабинет пред магазин „Била“. Поставени са еднодозови ваксини, някои от гражданите са дошли за втора игла, има и ваксинирани с бустерни дози. Само в съботния ден са поставени 46 дози от д-р Туран Кая от Стара Загора. Негов асистент е Живко Денков от областната болница.

Областният управител Минчо Афузов днес посети кабинета, за да изкаже благодарност на екипа. „Виждаме, че работите за сметка на почивните си дни. Признателни сме Ви за човешката отзивчивост. Ваксинациите са от изключително значение, за да овладеем епидемията“, каза Афузов. Д-р Кая подчерта, че за разлика от други държави, в нашата има достатъчно количества от всички разрешени ваксини, при това – безплатни. Като лекар той изрази учудването си, че все още има какво да се желае по отношение на проявения от гражданите интерес. „В други страни хората искат да се имунизират срещу COVID-19, но нямат ваксини“, отбеляза той.

Мобилният кабинет пред „Била“ на бул. „Братя Миладинови“ в Сливен бе разкрит по съвместна инициатива на областната администрация, собственика на лечебни заведения Ибрям Алиев, директора на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров, със съдействието на общината и РЗИ. Целта бе да се създаде още по-улеснен достъп на желаещите да се предпазят от заболяването.

Ваксини се поставят в разкритите пунктове в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен, както и в МБАЛ „Света Петка Българска“ в Нова Загора. Графикът на работното им време е поместен в сайта на РЗИ.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев