АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОДЪЛЖАВА РАБОТАТА ПО ОБЕКТИТЕ В ТРИТЕ КВАРТАЛА И ПРЕАСФАЛТИРАНЕТО НА БУЛ. „СТЕФАН СТАМБОЛОВ“

Стефан Радев по време на старта на строителството на два нови социални центъра
12.11.2021 / 14:19

Заложените дейности по благоустрояването на терени от трите най-големи квартала в Сливен – „Дружба“, „Българка“ и „Сини камъни“, продължават по план, заяви днес пред журналисти кметът Стефан Радев по време на старта на строителството на два нови социални центъра. Срокът за изпълнение на проектите в трите квартала е до пролетта на 2022 г. Различни са дейностите и в трите проекта. Те включват благоустрояване на междублокови пространства, изграждане на детски и спортни площадки, облагородяване на терена, допълнително парково осветление, площадки за отдих, изграждане на нови паркинг места за сметка на старите незаконни гаражи и др.

По отношение на текущото преасфалтиране на бул. „Стефан Стамболов“, кметът информира, че то продължава по цялото протежение на булеварда. Той припомни, че първоначалното намерение на Общината беше да бъде преасфалтиран на два етапа – първият, до кръстовището с бул. „Георги Данчев“, а след приключване на зимния период, дейностите да продължат по втория етап, включващ останалата част – до бул. „Бургаско шосе“.

„Изпълнителят се справи бързо с първия етап, което ни даде възможност да продължим с втория, който беше плануван за следващата година. Към момента времето е подходящо. Ако е такова и през месец декември, е възможно да завършим целия обект. Ако метеорологичните условия се влошат, ще го завършим след зимния период – през пролетта“, прогнозира Стефан Радев.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев