АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИВАН ДЕМЕРДЖИЕВ: СКАНДАЛЪТ С МАШИНИТЕ Е ОПИТ ЗА КОМПРОМЕТИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ

Иван Демерджиев
11.11.2021 / 11:44

Преднамерен опит за компрометиране на изборите е според правосъдния министър Иван Демерджиев скандала с допълнителните машини за гласуване, внесени от фирма "Сиела Норма". Според него зад този опит стои самата фирма.

Демерджиев не даде аргументи, защо смята че "Сиела Норма" стои зад този опит, но препрати журналистите да проверят, какви са връзките на тази фирма с предишните управляващи. Гарантира, че правителството ще направи всичко възможно за нормално протичане на изборите.

Коментара си той направи преди началото на заседанието на ВСС, което за първи път ще председателства като правосъден министър и обяви, че смята, докато е на този пост, да уплътни с всякакви действия своите правомощия. За това и в сряда е внесъл предложения за дисциплинарни производства срещу трима прокурори от Специализираната прокуратура, които са работили по т.нар. скандал "8-те джуджета" - разследване на антикорупционния фонд.

Според министъра те са допуснали нарушения по работата си по това разследване и трябва да бъдат проверени от прокурорската колегия. .

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев